Кога данъчните са се занимавали с наркотрафик?

Ревизоро: Митниците са били в най-добрия си вариант преди 1989 г.
21 фев 2024 11:14, Анисия Иванова
16
Кога данъчните са се занимавали с наркотрафик?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият директор на Агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро смята, че сливането на НАП и Агенция "Митници" не е правилната стъпка, тъй като двете ведомства са коренно различни.

"Механизмът на работа е съвсем различен. Вие знаете, че митниците събират пари и това е важно за държавата, но наркотрафикът събира ли пари - не. Това няма нищо общо с приходната част, но това е унаследено, това е толкова важно за държавата. Кога данъците са се занимавали с наркотрафик? Кога са се занимавали с предварителен контрол? Те са различни", настоя гостът.

Вчера стана ясно, че Министерството на финансите предвижда обединение на Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" в обща приходна агенция

"Няма значение как ще се казва и какво ще пише на служебната ти карта, проблемът е как ще се промени работата - дали към по-добре, или към по-зле, и дали точно сега да се прави", заяви Ревизоро в студиото на "България сутрин".

По негови думи тази реформа, толкова близо до ротацията на правителството, е рискова, тъй като промени в митниците показват дали са били правилни чак 6 месеца след решението за реформа.

"След 20 дни ще имаме ново правителство, а ти правиш такава крупна промяна. Неоправдан риск", категоричен бе Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни формулата, по която трябва да се правят промени във ведомството.

"Реформа в митниците се прави първите шест месеца от взимането на мандата. В тази връзка, ако дойде нов мандат, първите шест месеца са благодатни. Даже тя се прави първите три, и ако видиш, че нещо не ти върви, в останалите три месеца започваш втори етап. На шестия месец ти трябва да си готов. След него поддържаш властта", разясни бившият директор на Агенция "Митници".

По негови думи агенцията е била в най-добрия си възможен вариант преди 1989 г.

"В митниците, когато аз работех, се върнах назад и се оказа, че по време на комунизма са работили най-добре. Включително скрит транзит, контрабанда... Тогава са работили най-добре като ведомство. И се оказа, че 16 районни митници и две митници е структурата, която е работила най-добре", каза още Емил Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Много от държавните структури са били по- ефективни преди 1989 г. НАП и Митниците имат различни функции ,преди години имаше същата идея- всичко ,което е "мега" е със спорен характер.Единственото полезно нещо може да бъде единната база данни .В Митниците по отношение на "наркотрафика"- всичко е "добре смазано"от известни артистични имена с прякори,които също никой "не ги познава",като "нотариуса"и други подобни.Може да се появи някой от НАП,който дори минимално да пречи на някои наркоканали!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че тя половината полиция ще остане без приходи, ако се контролира и това.
10
0
 
2
 
! Отговори
Боко преди 2 месеца
Това е условие за ротацията, знаем кой държи трафика на наркотици Пабло Банкянски, сега бас държа, че ще мине ротацията и Денков ще е външен, а те няма да му закачат каналите...
9
0
 
3
 
! Отговори
спецов си е директор преди 2 месеца
министъра го назначи и значи вече правят проследяване на свръхбогатите миничари . То не може за месец работа и 2 къщи , 5 коли , ланци , 2 апартамента . контрабандата със сръбска е възпявана в чалга песните . ревизора иска той да е шеф . за 40 г толкова много разкрити канали . да са здрави .
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Митниците са били в най-добрия си вариант преди 1989 г., но след това ни демократизираха, а по времето на Царо дойдоха едни агенти на наглобританската корона и прилапаха нашите митници. Отговорете си: български ли са "българските" митници?
7
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Мда, преди 1989 г. самата държава се занимаваше с наркотрафик. Десето нали затова изтърва агджата. Хамериканците им го подхвърлили, стоял месец тук и после на делото зарязаха Сергей Антонов, защото не можеха да си признаят, че се занимават с наркотрафик и трафик на оръжие. :)
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП пак намислили някоя химийка с сливането на НАП и митниците
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А трябва! Наркотрафикът също трябва да се облага с данъци!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ревизоро , преди 1989 г ., не само митниците , всичко беше в най-добрия си вариант . Какво стана 34 години , от развита държава ни докарахте до 6 милиона . Дори съд ви е малко .
3
2
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 месеца
Тоя пък лисунгер на всяка манджа мерудия.
2
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Готиният Ревизоро - е нашенският "Зоро"...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
никога, всички са невинни :)))))