Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка

Тя не отрече, но и не потвърди обвиненията
Обновена: 29 апр 2024 08:46 | 29 апр 2024 08:40, Нели Христова
114
Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка
Снимка: БГНЕС

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание". Така Лена Бориславова от ПП-ДБ коментира пред bTV разследването на сайта "Биволъ", според което тя е фалшифицирала документи през 2021 година, когато Кирил Петков трябва да стане министър на икономиката в служебния кабинет, но все още е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без да потвърждава или отрича изнесените данни в журналистическото разследване, пишат от Dir.

"И всичко, което мога, ще съдействам на всякакви разследващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към момент, в който той е встъпил в длъжност като министър на икономиката? Това са факти, които могат да се видят в Търговския регистър", коментира Бориславова.

В събота бяха публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев. Първият е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

"Това е "иконата" на "Продължаваме Подмяната", Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение "Да запазим Корал". Ред престъпления според Наказателния Кодекс", пише Русев в профила си във Facebook, публикувайки разследването.

"За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушение на закона. Каква може да е движещата сила за подобна жестока наглост и чувство за абсолютна безнаказаност? А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието", добавя Русев.

Малко по-рано стана ясно, че самият Русев през юни 2023 година е подал сигнал за фалшифицирането на документите в Софийската градска прокуратура и в ДАНС.

"Чак след сигнала ни, при разпита, ни показаха фалшивото пълномощно и името в него", обясни Русев в коментарите под публикацията си".

Ден по-рано в отговор на твърденията в разследването Кирил Петков коментира пред журналисти, че е бил част от сдружение "Да запазим Корал", но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, "поредният фишек от ДАНС" идва три години по-късно.

"Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва", добави Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Избори 2024
Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Марсиянците идат преди 2 седмици
Кви се теа ве от къде изпълзяха. #Кой им е гръб? Кой е киро, че чак смениха конституцията за да го изперат и сега могат да ни управляват гости от чужбина дошли за кеша само в Бг.?
97
0
 
2
 
! Отговори
Фалшив герой преди 2 седмици
Младите са като тефлон нищо не лепне по тях отричат всичко .За тях всичко е фейк или се докарва да е фейк .Израсстнали са в джунглата на социалните медии , където думи като морал и етика са праисторически архаизми и нямат никакво значение. Вярата са им парите и последователите /Ако нямат истински последователи си купуват от Филипините по 10$ за 1000 фена и всичко е точно.
96
0
 
1
 
! Отговори
Майчин дом преди 2 седмици
Другарката Лена ще трябва като другарката Цола Драгойчева да разда друго дете в затвора. Може да се смилят да го гледат заедно с Иванчева.
95
0
 
4
 
! Отговори
Гешев преди 2 седмици
Е как ще се притеснява - нито има Прокуратура , нито властта е в народни ръце ! Всичко ще се размие и овърголи в кухи обяснения и контрадоказателства в стил G-Лена. Ееееех , направихте си я бащиния България, престъпници !!!
94
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
Няма от какво да се притеснява Лена. Докато управляваше сглобката, сигналът е висял някъде по папките. Сега се вдига шум заради изборите, а като минат те, всичко пак ще се върне по папките и ще бъде забравено. Затова се бутат всички да влязат в политиката, за да не важат законите за тях. Само обикновените хора се подвеждат под отговорност, когато нарушат закона. Ленчетата не.
93
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Про100то отново отговаря в типичния си шарлатански стил.Говори за кал,бухалки и ДАНС,но не отговаря конкретно на въпроса.Бил ли е в УС на Сдружението,когато е станал министър? За канадското гражданство излъга? Лъже ли отново?
92
1
 
7
 
! Отговори
Sata NATO преди 2 седмици
До До 77 и някои други.... средите, които сега яростно защитават Бориславова, преди по подобни недоказани публикации яростно заклеймяваха Борисов -----...------ За Боко няма недоказани неща. Путинизмът и крадливостта му са медицински факт.
91
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
И как ще му копират спесимена, много ми е интересно... То ако така ставаше, Боко Борисов вече щеше да притежава България еднолично.
90
1
 
9
 
! Отговори
шмatka преди 2 седмици
Че що да се притеснява женицата!?!?То не видите ли че тука и човек да отрепете нищо няма да ви се случи,самолет да откраднете или пък държава пак ...нищо!!!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ахххх Лена аххх Ленче ще го му хаш здрао и ти и останалият песронал от Партията ..а от кои е детето ??
88
4
 
4
 
! Отговори
Р. Монтескьо преди 2 седмици
До 83: И в този случай важат с пълна сила моите възражения по-долу. Всичките ,,изобличителни материали" срещу г-н Борисов се оказаха или фалшификации, или нескопосано скроени инсинуации. Единственото, за което наистина можеше да бъде повдигнато обвинение, беше злоупотреба със служебно положение. Но там вече прокуратурата по някакви неясни причини не се задейства. Виждате, че нито тук, нито в предишния коментар има някакви пристрастия.
87
5
 
6
 
! Отговори
Неразбиращ преди 2 седмици
Не сме на това положение, лъжливо ***, заради Лена и Киро, а заради годподарите ти Боко и Шиши. Но повръщайте на воля. Има хора и за вашия бълвоч.
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ми е за друго, но госпожата която се жалва колко лошо било в БГ, как сестра и била принудена да емигрира и каквото се сетите гази закони и всякакви правила без капка морал и съвест, заради такива като Лена сме на това положение, всички сме им длъжни!
85
2
 
16
 
! Отговори
мдаа-данните са за: преди 2 седмици
Лъжливото Канадче и лъжливата му метресаПарапеткова....за какъв ДАНС,за каква бухалка и за какви 5 лева става дума...Я НЕ МЕ РАЗСМИВАЙТЕ !!!!
84
2
 
16
 
! Отговори
До 80 преди 2 седмици
До Анонимен Нали се борим се за правова държава!? Какво излиза - ние може да правим всичко, даже и незаконни практики, в наша полза, но това е строго забранено за опонентите, тогава има нарушение на правовия ред!
83
2
 
7
 
! Отговори
До 81 преди 2 седмици
До Анонимен Въпросът е, че и уж подписалият пълномощното не е присъствал!
82
4
 
10
 
! Отговори
До 77 и някои други преди 2 седмици
До Р. Монтескьо Уважаеми и не уважаеми другари, мерите с двоен аршин! Не съм фен на Борисов, но виждам, че средите, които сега яростно защитават Бориславова, преди по подобни недоказани публикации яростно заклеймяваха Борисов! Та питам, кога сте искрени!? Защото всеки, който се интересува е наясно, че испанската прокуратура излезе със становище, че "къщата" е законна, а има заведено дело за пране на пари, което не включва разследване на бивш Министър-председател!
81
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Тая Лена да не ражда второто при Иванчева у Сливенския? :))))))))))))))))))))))))))
80
4
 
12
 
! Отговори
ХАРВАРДСКИЯТ КРАДЕЦ преди 2 седмици
ТОЗ ФАЛШИФИКАТ НЕ Е ФАЛШИФИКАТ, А СЪКРОВЕН ЗОВ НА ИСТИНАТА!!...
79
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вероятно заседанието са го провели и някои от хората не са дошли защото ръководството на нпото се състои от скромните 35 човека и просто са добавили подписите по спешност, това в такива обикновени реални ситуации се прави непрекъснато за да не пречи процедурата на реалната част от работата, а ако някой като русев не е знаел му се казва че не е имало време. Това не е измама по същество дори колкото да лъжеш на изпит а административни досади. Всичко хубаво.