Путин: Заедно ще победим! Навалная го нарече крадец и убиец

В своята реч той заяви , че управлението на Русия е "свещен дълг"
7 май 2024 16:45, Нели Христова
319
Путин: Заедно ще победим! Навалная го нарече крадец и убиец
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин положи клетва на пищна церемония в Кремъл за рекорден пети мандат.

В своята реч той заяви , че управлението на Русия е "свещен дълг".

„Да служиш на Русия е огромна чест и отговорност“, подчерта 71-годишният политик в позлатената Андреевска зала на Кремъл.

„Ще преминем през този труден период с достойнство и ще станем още по-силни“, каза още Путин и добави: „Ние сме единна и велика нация и заедно ще преодолеем всички препятствия. Ще реализираме всичко, което сме планирали, и заедно ще победим.“

Церемонията започна в 12:00 ч. местно време. На нея присъстваха множество политици от висшето държавно ръководство, но и известни личности от шоубизнеса като Стивън Сегал. Дойде и лидерът на екстремистката група и прокремълски мотоклуб "Нощни вълци" Александър Залдостанов.

САЩ и повечето държави от ЕС бойкотираха събитието и не изпратиха свои дипломати.

Владимир Путин спечели убедително изборите през месец март т.г., седмици след като най-изявеният му опонент Алексей Навални почина при мистериозни обстоятелства в наказателна колония. Западните лидери определиха изборите за несправедливи и недемократични.

От КГБ до Кремъл

Путин започва работа като офицер от разузнаването, преди да стартира политическа кариера в кметството на родния си Санкт Петербург през 1991 г., когато Съветският съюз се разпада.

Борис Елцин, първият президент на Русия, го назначава за ръководител на службата за сигурност ФСБ през 1998 г., а през следващата година - за министър-председател.

Путин спечели първите си президентски избори през март 2000 г., а през 2004 г. - втори мандат.

Първоначално възходът му събуди надежди, че Русия ще се реформира и ще се превърне в предсказуем, демократичен партньор на Запада на световната сцена.

Путин спечели популярност, обещавайки стабилност на страната, която все още се съвземаше от десетилетието на унижение и икономически хаос след разпадането на Съветския съюз.

След два мандата като президент, през 2008 г. той се върна към поста министър-председател, за да заобиколи конституционната забрана за повече от два последователни мандата като държавен глава.

Но Путин държеше здраво юздите на властта в ръцете си и се завърна на президентския пост четири години по-късно. През 2018 г. спечели и четвърти мандат.

Руската опозиционерка Юлия Навалная по-рано днес осъди политиката на Путин.

През 2021 г. Путин вкара в затвора най-гласовития си съперник - Навални. Репресиите срещу опозиционните движения се засилиха след началото на военните действия в Украйна. Хиляди руснаци получиха присъди за лишаване от свобода, а за целта беше използвано ново законодателство. Западът наложи санкции, които на практика отрязаха Русия от световната банкова система, което допълнително насърчи руското ръководство.

"Нашата страна се ръководи от лъжец, крадец и убиец. Но на това определено ще бъде сложен край", каза днес вдовицата на покойния Алексей Навални. Други политически опоненти излежават дълги присъди в затвора или отдавна са избягали в изгнание.

71-годишният политик е начело на усилията за сваляне на господството на Запада. Неговата хватка върху властта се затегна още повече през последните 2 години. Общественото несъгласие с войната беше ефективно заглушено чрез съдебни процедури и лишаване от свобода. Бъдещето на управлението на Путин може да бъде решено от войната в Украйна, която отне живота на хиляди хора и предизвика безпрецедентни западни санкции, които създадоха големи проблеми за руската икономика. И въпреки всичко през последните месеци Путин демонстрира своята трайна сила. Вътрешната опозиция е заглушена, икономиката отново расте, руската армия се укрепи в Източна Украйна и президентът възобнови пътуванията си в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от Русия
Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Ще победиш на Луково лято, жалък плъх!
261
0
 
7
 
! Отговори
Абе, туй късуту, преди 1 седмица
как го го разбира тва "заедно" ?То се крие в бункера, а робите март като мухи на фронта и наторяват Украйна. Та, как да стане "заедно"-то ?О.р.ките ли да дойдат в бункера или късуту да иде на фронта ?Не става ясно.
260
0
 
9
 
! Отговори
Въпросче преди 1 седмица
Хм, странно. Неизвестно защо, за 4 ( четвърти ) път ме трият. Да не би да има някакви правила, които не спазвам ? Кой да ти каже...Та, да питам пак.Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
259
1
 
11
 
! Отговори
Да да преди 1 седмица
Някои наистина вярват, че това е Владимир Путин !
258
1
 
10
 
! Отговори
Пак казвам преди 1 седмица
Джуджето еленовъд от блатото е пропуснал само да отбележи кога ще победи че чакаме 3 год почти вече,а уж 3 дни щеше само да отнеме победата.Оти тъй?
257
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До КопейкинДиктатор и то далеч надминаващ руския е самият Зеленски, отменил изборите , нарушил собствената си конституция и държи противозаконно властта. Вероятно защото кукловодите му и той знаят, че има ли избори украинците ще го свалят с масово гласуване. Само че и този факт ви убягва, щото не сте честни нито към вас нито към хората.
256
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя е тази Навалная, че медиите да я цитират. Явила ли се е на избори, взела ли е един глас че да и се обръща каквото и да било внимание. Самият Навални има катастрофални изборни резултати, на нивото на Атака сега примерно. Смешна ви е цялата агитацийка.
255
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Навални не беше никаква опозиция на Путин, стига евтина пропаганда. Навални беше съден за източване на френска фирма а след това за измами.
254
14
 
5
 
! Отговори
жорето преди 1 седмица
Тая нахалната - да *** чурката на грозния и да мълчи
253
1
 
16
 
! Отговори
Копейкин преди 1 седмица
Говорех за ДИКТАТОРИ, простено да ви е. Не помня, някой, от вас изброените да е крал тоалетни чинии от окупираните територии.
252
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
547 кв. км за една година /От отчетния доклад на Шойгу /. Преди година отчетът за жертвите /убити и ранени/, беше около 240 000. Сега е 460 000. Или се пада по около 3 кв.м на човек. Няма да броим повече от трилион $ измъкнати от руския народ и изчезнали. Част от тях преминали в путинските близачи. На какво се надяват нашенските съветски мекерета? Че ще ги включат в кражбите? Ай сте посегнали, ай са ви гръмнали. Поняли?
251
17
 
17
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Руснаците напредват бавно, но безопасно С ПО 8-10 КМ. НА ДЕН, освобождавайки по едно или две села на ден и укрепвайки позициите си от стратегически интерес.Така че колкото и да се пените тук неможете да направите нищо, ама НИЩО!
250
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 252 Сороски трооооле, я стига си лъгал бе! Крадлив е Байдън и цялата му фамилия. Дано Трамп спечели там, да ги тикне в затвора, където им е мястото
249
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Копейкин Не позна бе, краварче объркано! Размина се на Бушовете - и двамата, размина се на Джонсън за Виетнам, размина се на носителя на нобелова награда за мир, който подпали 4 войни (шиимпанзето), ще се размине и на говорящия пъпеш Бидона, за геноцида в Газа и множеството му престъпления. Господ обаче бави, но не забравя.
248
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Аналная съпругът и беше лъжец, крадец и корупционер. И сега тази със свободното поведение, по указание от американците, се изказала за Путин, сякаш някой я е питал или има значение?
247
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вовка с боядисани плешиви коси, мигли, вежди с топки на скулите- жалък, жалък убиец и терорист.....на фона на войничетата, на позлатената зала, на хората вътре тръпнейки да го видят- Русия е на дъното, обитателите на огромната територия оцеляват.
246
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нахалная да си пие водката и да мълчи.
245
16
 
24
 
! Отговори
Копейкин преди 1 седмица
Фердинанд Маркос, Садам Хюсеин, Муамар Кадафи........ Вова Путин, на никого не му се е разминало. Въпрос на време.
244
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Васко боли ме семеината ценност за шизофренията ти,аз съм в Брюксел -ти в в Банкя .Дали ме интересуват мокрите ти сънища ,всички знаем че си Наполеон=ама тои вече веднъж се окека ,познаи кво ще е следващия път .С дньом пабедъй аиде няма ли да ползвате някоя ракета от тия далекобоините чудеса за да дадете повод на руснаците да сринат из основи някои град
243
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Атлантици, Яд ли ви е, или ДА!