Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена

Москва засили предупрежденията за опасностите от пряка конфронтация
13 май 2024 18:00, Елка Василева
264
Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от Русия
Какво означава смяната на Шойгу от Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
До 212 Паню Баирски: *** ги натрепи по тъпите глави да те видя как точно ще стане! Те и американците си мислеха, че ще стане точно така, ама барабар с цяла Европа ядът дървото в момента. На мен друго ми е интересно - как 75 години липса на война в Европа и в света, в комбинация с отмяна и липса на задължителна военна служба в държавите от ЕС доведе до тотално крива представа за държавна и национална сигурност! Да плашиш държава като Русия с война е все едно да плашиш куче с кокал. Смешници!
210
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 1 седмица
Като чета коментарите на умнокрасивите се чудя как може да има толкова заблудени, неуки и не мислещи хора.Вие сте позор за родителите ви.Всички разбраха че с Украйна и още много други е свършено само вие не разбрахте.Бог да пази България.
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички знаеха още от самото начало как ще завърши дразненето на Русия в Украйна. И не се спряха. И сега се правят на изненадани. Накараха Украйна да предизвика руснаците за да позволят на Русия да си върне статуса на супер държава. За да си плашат децата с нея един ден. За да ги контролират по - добре. 500 амбициозни ервопейски мишока жеклаят да жертвар няколко стотин милиона за да си напълнят джобовете...
208
7
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
С руските въшкарници въобще не трябва да се говори, те разбират само от бой по тъпите глави!
207
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
От 1,5 милиона полска армия ще остане 250 Хил. Защо? Кому е угодно толкова много кръв
206
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Ленин и Сталин ако бяха до сега да са ти смачкали и да сме забравили.
205
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако западът иска да победи Русия трябва да й наложи абсолютно, пълни санкции. Към роднините на Путин и обкръжението му, към всички руснаци. Към вноса и износа на Русия.
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Модерратора плюс от мен не ти се появява.
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
MI6 са изплашени от дребни рибки. ФСБ пък подценяват дребни рибки.
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този тормоз продължава с месеци. Питам се как не ви е удобно. Забавлявате ли се. Попречихте ми нарочно и умишлено стотици пъти. Господ да ви бере грижата. Жестока цензура върви особено напоследък.
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Модерратора се стррахува от моите мнения и всячески ми пречи да ги пусна защото рекламите които нарочно пуща в крайния момент ги изядат.
200
7
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
Ее ливадо, ливадо. Колко ли сте подготвени като ти пратят да се биеш с изкуствения интелект. Позволихте им да го обучат за водене на война на терен и в реални условия, а те го инсталираха в самолети, дронове и танкове. Сега вече ще се биете с вятъра. Да видим колко ще удържите:)
199
2
 
2
 
! Отговори
MakaronFranseto преди 1 седмица
Идвам, извинете ФДТ имате ли , гел да нося ли? Чудя се кой парфюм да си нося Lancom или Guerlain?
198
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западът не е луд да се хваща на тъпите руски военни мераци! Трепете се помежду си!
197
6
 
10
 
! Отговори
Кукумен преди 1 седмица
САЩ е Корея успяха да запазят само юга,във Виетнам загубиха юга и оттогава влизат в битка с такива,които не могат да отвръщат,така че Западът ще си подвие опашката и ако няма мир ще гледат като фенове как Мечката прави гимнастика освирквайки я зад оградата,която ако не преминат и тя няма да я премине.Поне няма да плащат повече,а мечката.
196
4
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Не воюйте с рускими.Не много популярна руска песен.
195
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако западът реши да се бори за Украйно, то ще е само защото си е купил територията и ще се бори за парите си, не за хората там. Освен това най-много територии са си напазарували САЩ и това не е тайна, но те пак ще се борят с чужди ръце и чужда кръв-този път европейски, че укрите са на привършване.
194
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Запада в загубени каузи не участва. Справка-ВСВ! Видяха за какво стават оръжейните системи, изчерпаха си ресурсите, съсипаха калпавата си икономика и сега -почваш да бягаш брат!
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обичам НЕНО!!! Искам всички да сме като НЕНО!!! НЕНО Е БЪДЕЩЕТО!!!
192
8
 
23
 
! Отговори
ufff преди 1 седмица
Русия щяла да загуби от Украйна. Щяло да има контраофанзива. Контра-контра-контра офанзива. Не можели да оставят Русия да победи, щото била слаба и изостанала, обаче армията й можела да продължи яко на запад. Има много разминаване в изказванията на европейските мислители. Освен да грабят и да си тестват и рекламират оръжията, друго не са направили за Украйна.