Дъжд в четвъртък, градусите тръгват надолу

По-студено ще е в Северна България, на юг температурите ще са 16° и 21°
2
Дъжд в четвъртък, градусите тръгват надолу
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. Главно в Югозападна България е възможно и да прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 12°. Дневните температури ще се понижават, повече в Северна България, където на места в северозападните райони максималните ще остават под 15°. В останалата част от страната ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°.         

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще се усилва и следобeд ще бъде 3-4 бала.
 
В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 м - от сняг. На места, главно в планините в западната половина от страната, валежите ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.
                        
В петък облачността ще бъде значителна, все още с валежи, главно в Южна България. Вятърът от изток-североизток в Югоизточна България ще се усили още. Температурите ще са по-ниски от нормите за първата половина на май: минималните ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - предимно между 14° и 19°.

В събота ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне. Следобед над планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност, възможни са изолирани краткотрайни валежи. Сутринта ще е по-хладно с минимални температури предимно между 4° и 9°, но през деня ще се затопли и максималните ще бъдат между 18° и 23°.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Видео прогноза
Ще вали днес, ще нахлува студен въздух
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
:)
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За това всички ходят още с якета, щото е жега та се пука дърво и камък. То слънце от облаци, дъжд и градушки се вижда, колкото да напомни че го има. А по планините пак сняг, всичко е прогизнало от вода. А плодове и зеленчуци окапаха и се издавиха, реколта йок. После няколко дена слънце ще има и ще е суша, незапомнена суша. Е това са климатичните промени..:)):)):))