Борусия Дортмунд срази ПСЖ и отива на финал в ШЛ

Нов провал за Мбапе и мултимилионната селекция на ПСЖ
8 май 2024 07:19, Елка Василева
3
Борусия Дортмунд срази ПСЖ и отива на финал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Мултимилионната селекция на ПСЖ продължава да страда в Шампионска лига. Парижани ще трябва да почакат поне още година, за да покорят европейския връх, след като този сезон отпаднаха на крачка от финала. Борусия Дортмунд се оказа непреодолим съперник за френските богаташи и с общ резултат 2:0 германците се класираха за големия мач, който ще се играе на 1 юни на стадион "Уембли".

На "Парк де Пренс" снощи Дортмунд отново сломи ПСЖ с 1:0, а историческият гол беше дело на ветерана Матс Хумелс. ПСЖ отново уцели няколко греди – четири сега и две в първата среща, докато този път "жълто-черните" показаха убийствена ефективност пред гола. Съчетано с отлично организирана игра в защита и малко късмет, без който е невъзможно, за трети път в своята история Дортмунд ще играе финал в Шампионска лига.

Рурците чакат победителя от двойката Реал Мадрид – Байерн Мюнхен (2:2), които ще изиграят своя реванш днес. Интересното е, че през 2013 г. именно на "Уембли" един срещу друг в спор за трофея се изправиха Дортмунд и баварците и Байерн грабна трофея след 2:1.

Подробности за мача ПСЖ – Борусия Дортмунд четете на Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Спорт
Виктор Уембаняма е новобранец номер 1 в НБА
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПСЖ не знаеха точно какво правеха, нямаше го хъса за победа. Седяха цял мач като на тренировка.. на такава фаза от турнира, няма мяско за такива експерименти. Излизаш и мачкаш или отиваш и гледаш от сектор Т(елевизор)
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПСЖ може да са отбор от много скъпи играчи, но всъщност са отбор от отчаяни соладжии. Нито една свястна комбинация. Бързи, технични, с добри удари около дъгата...ами оттам 90% от ударите по света целят гредите. Математика, топката лети по хипотенузата. Дембеле имаше няколко шанса да центрира , той шутира. Изобщо, никаква връзка крила-център. Или аут, или се държат за главите, а в центъра самотен играч протяга ръце в смисъл "подай ми, беее". Германците вкараха гол на слабия,статично от корнер чао
1
2
 
1
 
! Отговори
Ром'с преди 1 седмица
Първият мАч между тях бе по-интересен от Байерен -Реал,нищо че имаше само един гол,снощният мАч бе интересен първото полувреме с дълбок пресинг на Боруссия,вторите 45 минути бе "автобуса е паркиран" на Моуриньо)) и изритване напред.ПСЖ нещо не е ниво 1/2 финал ,той просто имаше добър жребий за да стигне дотук..Барса на нивото на Боруссия е още далеч от тях,така че видимо ще се короняса и таз година Реал за шампион в ЛШ.Мислех за финал ,че ще е добър ПСЖ-Реал,но може и да е немски финала))Мпабе((