Майката на Митко от Цалапица: Убийте ни и нас, че да се свършва кошмарът

Според нея 7 души са замесени в смъртта на сина й
16 май 2024 13:12, Петър Бойчев
29
Майката на Митко от Цалапица: Убийте ни и нас, че да се свършва кошмарът
Снимка Марица

"Елате, убийте и нас, че да се свършва този кошмар. Митко го няма, баща му си отиде, остана да си отида и аз, че да сте спокойни".  Това каза вчера майката на убития Митко от Цалапица - Атанаска Бакалова. Тя, близки и роднини на убития младеж се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив, за да кажат ясно "Справедливост за Митко", пише "Марица".

"Искаме истината. Делото на Рангел и на близнаците да бъдат приобщени в едно. Не ми беше дадено обяснение защо са разделени двете дела. Близнаците са съучастници в убийството. Никой не даде шанс на Митко да живее. Митко можеше да е жив. Това е най-страшното - да е заровен два метра под земята", коментира Бакалова.

По думите й седем души са замесени в убийството на сина й. "Те не са приятели на Митко, а на близнаците Борислав и Валентин", посочи Атанаска. Тя добави, че е отказано провеждането на нов следствен експеримент, без мотиви за отказа.

Бакалова посочи, че няма достъп до никаква информация по делата.  Около 30 души протестират пред прокуратурата с плакати и транспаранти. Майката на Митко носи плакат, на който е разпечатан цитат от бащата на близнаците от фейсбук, с който обяснява, че "си е платил където трябва".

Протестиращите скандираха "Мафия", "Аз съм Митко и няма да мълча" и "Справедливост за Митко". "Бащата на близнаците казва, че си е платил където трябва. И това е правова държава. Едни убийци да се водят укриватели. Това го позволиха прокуратурата и съда", коментираха протестиращи.  

В 09.30 часа в Районния съд ще стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство. Очаква се Рангел, който е обвинен в убийството на Митко, да бъде разпитан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Страната
24 пожара са потушени за изминалото денонощие в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
90 г съдът беше преди 2 седмици
рай за ключови убиици . Лобисти срещу пари уреждаха 2 3 ни убиици , мутри . Все под гаранция пускаха мутри , спортисти . То побойща, убииства, кражби , наркотици и изнасилвания . Пандизчии загорели като ги пуснат и помилват и веднага правят престъпления . Да . Петрова и щерка и ще вземат много пари - 2 милиона и още .
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Мда и До ДругПожелавам Ви искренно да Ви се случи същото...заради такива като вас държавата е на това положение.Дори и да сте само провокатори от сайта - нещастни хора - както ви е в главите.А тези трите муленца се опитва да им се направят бъдещето по-светло, за да не почнат да пеят за местния търговски преставител на весели вещества.Бащата и той е негов служител.Но ако излезнете присъдата може някой друг да Ви я изпълни, затова си стоите на топло по-добре - завинаги!
22
2
 
4
 
! Отговори
Идвайте мигранти! преди 2 седмици
Българите само рушат и крадат.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак ли Путин и Ромите са виновни???
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нелигитимен съд, кво да очаквате...съдът извършва анти държавна подривна дейност на феморализация, обезверяване, криза и увеличава потенцяла за евентуален конфликт.Хората се молят за справедливост като рая в османската империя!! Това ли е свободна и европейска държава??!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ДругГлупак-тримата диви селянини са го повикали да го питат нещо. След това са го убили от бой.Единственият шанс който е имал е ако е носел пистолет бързо да ги застреля и тримата ypoди.И тъй като животът не е екшън филм и малко хора се разхождат със заредени пистолети в ръка готови за стрелба убийството се е случило.
18
1
 
18
 
! Отговори
Чингис Хан преди 2 седмици
Единственият вариант според мен е , да се заплати на някои да ги остави парализирани тези близнаци както и този който им е платил , така дъртите им родители ще им сменят памперсите докато накрая и те не пукнат, а близнаците и третият ще дишат и пълзят като червеи, това означава право-съдие. А не измислените закони от разни тюфлеци в парламента
17
5
 
11
 
! Отговори
дръжте се българи преди 2 седмици
Ще дойдат хиляди мигранти да облагородят страната. Дотогава ще се избивате и самоизяждате.
16
2
 
13
 
! Отговори
Защо ли ?! преди 2 седмици
При "трима българи-чета с предател" само Военен режим Пиночет оправя нещата!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пп драма след драма Дами и Господа
14
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
До 7 ще хвърлим тебе, о р к!
13
5
 
10
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
Промяната на кирчу и кукоррчу е факт
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бащата е от пп
11
7
 
8
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 седмици
Моите електорати са над закона хехе ГЕРБ ПОБЕДА!
10
5
 
13
 
! Отговори
Полицай преди 2 седмици
ГЕРБ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В КОЯТО УЧАСТВАТ 650 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!
9
2
 
10
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 седмици
Бащата е гербаджия
8
2
 
2
 
! Отговори
Юрист преди 2 седмици
В бегето един живот струва 5000лв.. толкова е рушветът за убийство ;) аз десетки дела съм печелил така хехе клиентът убиец плаща, аз нося хехе
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тя е майка, на която са убили детето. Има право всякак да се държи и всичко да иска. А Мда-то да *** на дърво да не изпада в нейното положение, нищо че сега всичко му било ясно.
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фърляй са у Марица :)))
5
0
 
20
 
! Отговори
До Мда преди 2 седмици
Абе koppeле гербаджийско баща им на тия близнаци е върл бойковист, те с дни са лъгали и мълчали пред полицията, след убийството са отишли с родителите си на море, копали са му гроба на сметището, а ти ги оправдаваш!!!!! БАклук с бАклука ти!!!!