СЗО: При израелска атака в Рафах ще стане "кървава баня"

В граничния град са подслонени 1,2 млн. души
21
СЗО: При израелска атака в Рафах ще стане "кървава баня"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) предупреди за тежки последици, ако Израел пристъпи към планираната военна операция в град Рафах, разположен на границата между ивицата Газа и Египет, предаде ДПА.

Офанзивата в Рафах ще доведе до "кървава баня", пише в изявление на СЗО, разпространено в социалната мрежа "Екс". В момента в граничния град са подслонени над 1,2 млн. души, като много от хората не могат да отидат другаде. Ако Израел предприеме сухопътна операция, това ще предизвика нова вълна на разселване, "ще ограничи още повече достъпа до храна, вода, здравни и санитарни услуги, ще доведе до избухване на повече огнища на заболявания, до още по-голямо разпространение на глада и до повече човешки жертви", пише още световната организация.

По данни на СЗО само 33% от 36-те болници в Газа и 30% от центровете за първична медицинска помощ функционират в някаква степен на фона на непрестанните израелски атаки и недостига на жизненоважни медицински консумативи, гориво и персонал.

СЗО призовава за "незабавно и трайно прекратяване на огъня и премахване на пречките за доставката необходимите количества спешна хуманитарна помощ до Газа, както и по цялата ѝ територия"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ИзраелРафах
Още от НОТИФИКАЦИИ
Преди "Евровизия": Пак запалиха коран в Швеция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЗО ми бийте една ковид ваксина )
14
6
 
3
 
! Отговори
Doktora преди 2 седмици
Израел ще мачка. Аз ако съм на мястото на палестинците,ще се откажа от алахата, ще си сложа израелско име и ще се опитам да живея нормално. Видяха ,че никой няма да им помогне,700 милиона мюсюлмани протестираха във фейсбук,но Израел си мачка. Предават се и следващите 20 години си стоят в гетото и треперят от страх
13
3
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 2 седмици
И никой не обвини Китай за 7-те милиона загинали от Ковид ,нали?А какво им направихмв на китайците та избиха толкова хора стози вирус?
12
3
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 2 седмици
Всички говорят за това как запада подкрепял Израел. А някой сеща ли се с какво гориво вървят израелските военни машини? С арабско-нали? Явно арабската комерсиалност надделява над арабската солидарност!Например България не дава на Израел нито гориво,нито оръжия и пак ни считат за виновни! Чисто лицемерие!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом обикновения израелски гражданин се надигна против определението на Нетаняху,нещата не отиват на добре !
10
4
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 2 седмици
Точно! Китайците криха китайския вирис от света цял месец след първите регистрираните случаи в Ухан, а СЗО даже ги похвалиха т.е. СЗО беше съучастник на Китай в първоначалното прикриване на китайския вирус, което доведе и до пандемията. Това с противоречивите мерки и разпоредби също беше умишлено - целта беше дестабилизация на Запада.
9
5
 
9
 
! Отговори
Войната е факт преди 2 седмици
Марксисткото СЗО (директорът на СЗО е марксист) лицемерно мълчи за руските престъпления в Украйна, но не спира да роптае срещу съвсем справедливите действия на Израел след варварския тероризъм на 07.10.2023. Тръмп неслучайно искаше да им спре финансирането. Та те защитават международния тероризъм. Онзи марксист Гутериш от ООН е същия. Западът спи, докато враговете му го подкопават и завладяват отвътре.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СЗО казала?!?Това е най-безполезната организация на света!КОВИД го доказа-изпаднаха в паника,издаваха глупави и противоречиви заповеди,които веднага отменяха и след 3 дена издаваха пак!Създадоха масова паника,вместо да въдворят ред.Разрешиха разпространението на ваксини,които не бяха минали и начален етап на изпитания!ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ХВЪРЛЯТ ОСТАВКА,КОИТО БЯХА НА СТОЛОВЕТЕ ПО ВРЕМЕ НА КОВИД!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Споко,израелтяните натрупаха опит,нищо такова няма да стане :) Там се оттекоха всички пплъхове,които останаха живи-няма да ги оставят този път!Ще ги ударят,ще ги изббият и това е!Който танцуваше на 7.10.2023 върху труповете на жени и деца и раздаваше баклава с радостни крясъци..СЕГА ЩЕ ПЛАТИ!
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
там обаче са скрити и 10.000 терористи джихадисти с 50.000 помагачи, както и 130 заложника, сред които и бебе. няма да им минат номерата на сзо, нагледахме се на подобни 'ядрени инженери' в европа.
5
4
 
5
 
! Отговори
ШиЗиО : преди 2 седмици
"Ваксинация!!! Бустеризация!!! Къртим пейки!!!"
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може да е кървава, ама ще е демократична. Запада ще я приветства..
3
10
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Циничният запад,иска тази "кървава баня"Те нищо не правят зада спрът Израел.
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Любимците на австрийският виртуоз скоро ще си намерят майстора. Долни клюноноси,ушатия, криви и вечноонеправдани твари . Трябва да се озъртат като гърмяни зайци, където и да се намират.
1
19
 
13
 
! Отговори
Евала преди 2 седмици
Ами "нещастните" палестински убийци и изнасилвачи да предадат заложниците и нещата ще мирнат.