Селион Дион в откровен разказ за болестта си

Нещата вървят добре, сподели звездата
24 апр 2024 18:35, Инна Ангелова
9
Селион Дион в откровен разказ за болестта си
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селин Дион е на корицата на новия брой на с. “Вог” и разказва повече за болестта си, за възстановяването си и дали прави планове да се завърне на сцената.

Дион говори откровено пред френското издание на списанието, че се бори с рядко неврологично заболяване. Звездата е диагностицирана през 2022 година със Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS). 56-годишната певица разкри, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, по време на която работи както върху тялото, така и върху гласа си.

"Нещата вървят добре, но това е много работа. Ден след ден", доверява певицата в обширно интервю. "Не съм преборила болестта, тя все още е в мен и ще бъде завинаги. Ще намерим начин - дори силно се надявам на чудо, да я излекуваме с научни изследвания, но трябва да се приспособя да живея с нея", казва Селин Дион.

Попитана дали има планове да се завърне на сцената, Сели Дион откровено отговори, че се всушва в тялото си.
     
В началото на февруари Селин Дион изненадващо се появи за кратко на церемонията за наградите "Грами" в Лос Анджелис, за да връчи водещия приз за албум на годината на Тейлър Суифт.

Последната сценична изява на певицата е на сцена от концерта в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното ѝ турне Courage беше прекъснато от пандемията, а през 2021 година певицата разкри, че страда от прояви на Синдрома на скования човек. Засягащ приблизително един човек на милион, този синдром причинява силна болка и затруднено движение, което не позволява извършването на физически натоварващи дейности.

В края на януари Амазон Прайм Видео (Amazon Prime Video) съобщи, че предстои пускането на документален филм за певицата I Am: Celine Dion (Аз съм: Селин Дион), в който тя иска да "повиши осведомеността" за болестта си. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Звезди
София Ричи отпразнува годишнина от сватбата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЯ Е СЕЛИОН?
6
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
Подхожда ти ха-ха-ха, май няма нужда от жълти удостоверения. Това копейките сте много злобни хора.
5
1
 
2
 
! Отговори
До 4: преди 1 седмица
Така са я кръстили отдавна руснаците. Явно този сайт дори твърде русофобски превежда статии от руски език.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Селион Дион" --- от кумова срама поне една риза й подарете!
3
2
 
3
 
! Отговори
До 2: преди 1 седмица
А съще се поражда от много кокаин и всякакви други подобни субстанции.
2
4
 
2
 
! Отговори
мързеланко преди 1 седмица
Сидрома на Скования човек, най-често си е чист Мързел!!! -)))))) Знам го по себе си!!! -)))
1
7
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
Родена в семейство с много деца, нещо като френска ромка. Започнала да се праска с музикалния си продуцент от 13-годишна нещо, за което сега в Канада ще го тикнат в затвора за 20 години. Именно той я издига, тя се омъжва за него макар да е по-възрастен от баща й. Сега в Канада могат да те вкарат в затвора само по обвинение, че може да направиш нещо или да кажеш нещо - пълен фашизъм в действие. В Канада бедните могат да се включат в програма за асисистирано самоубийство ако са болни и нямат пари.