Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"

Според зам.-председателя на СОС Георгиев Терзиев трябва да го спре и да се извини
Обновена: 29 апр 2024 15:38 | 29 апр 2024 15:37, Петър Бойчев
78
Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"
Снимка БГНЕС

Поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. Така коментира проекта за ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" във фейсбук профила си зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си", написа той.

По думите му екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София" с откровени лъжи и без да зачитат мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий" в центъра на София.

"Долу ръцете от "Патриарха", призовава Георгиев. Той обяснява какъв според него е проблемът с проекта, който реализират "докато лъжеха, че просто кърпят дупки".

"Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три", обяснява Георгиев.

"Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50 както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района?", пита той.

"Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена", защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там", обясни Георгиев.

По думите му поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. "Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи", каза той.

"Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий" и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да "спасяваш" София, която с живи вериги отказва да бъде "спасена", коментира зам.-председателят на СОС.

"Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий", заяви той.

Според него изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от Общество
Бракът трае 15 години, най-много се женят в София, най-малко в Перник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
2
 
! Отговори
ГАНЧО преди 2 седмици
ВСЕКИ *** И МОШЕННИК ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА НЕОБЕЗПОКОЯВАН ОТ ДЪРЖАВАТА ПРОСТТА ПОВСЕМЕСТНО Е ТАКА ФАЛШИВА Е ДЪРЖАВАТА ПРОСТТА АХМАШКА МУ РАБОТА
70
5
 
4
 
! Отговори
Еххх преди 2 седмици
ППДБ където и да бутне се размирисва... Ако пък не се размирише ГЕРБ се размирисват...
69
2
 
7
 
! Отговори
Добре преди 2 седмици
Абе тея очилатковци докога ще ги гледаме бе?
68
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Където и да бръкнеш в нещата на ПП и ДБ мирише. Няма да се учудя, ако са фалшифицирали и подписите под този проект на архитектите, така както Лена Бориславова фалшифицира наред всякакви документи.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо Терзиев не построи до лента нито един многоетажен паркинг, кое му попречи през тази една година?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 234Живей си в Токио тогава, не ни давай акъл за нашите градове!
65
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 234 значи пак се връщаме към некадърни общинари, да спрат регистрацията на МПС-та, ама не искат, защото колелата не плащат данъци, а без данъци няма за заплати на раздутия щат в общината. Толкова пари събраха от сини, зелени, пинбяни зони, къде са им многоетажните паркинги? То не е само да събираш пари, а и да инвестираш, ама как да се инвестира като щата изпапква всичко?
64
7
 
7
 
! Отговори
234 преди 2 седмици
Обществения интерес е удобен градски транспорт и велоалеи. Жевеещите в центъра трябва да разберат, че централните улици не са им бащиния и притежанието на автомобил не е конституционно право. Навсякъде в централните части на големите градове хората нямат коли - ползват таксита и рентакар. В Япония (Токио) не можеш да си купиш кола ако не притежаваш гараж или паркомясто.
63
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 60: ама не искат защото това е един голям източник на безотчетни доходи за общината с които плащат заплати, но насреща няма нищо!
62
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 60: щом МВР и общината са приели да се регистрира дадено МПС и събират всяка година данък значи:1. Смятат, че има достатъчно паркоместа към момента на регистрация и 2. Длъжни са да го подсигурят ако не съществува! Правата да събираш данъци вървят ръка за ръка със задълженията да предлагаш адекватна услуга срещу тези данъци! Ако общината смята, че няма паркоместа и не може да подсигури такива, да освободи МПС-тата от данъци и да спре регистрирането на нови такива.
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герб не построиха нито един многоетажен паркинг, какво сега защитават лесното и грозното
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
гербаджийски изостаналяци, популисти, би трябвало Патриарха да се затвори за автомобили, да върви само градски транспорт, пешеходна зона и вело алея, това би било правилно. Гражданите, живеещи там да паркират в периферията, тррябва да се построят паркинги на много нива!
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Луди пари се хвърлят за градски транспорт и сега за велоалеи,за да се огъне Терзиев сега пред мижави партийни и частни демонстрации! Бърз и удобен транспорт им трябва на работещи,ученици,студенти,възрастни и инвалиди! А не паркоместа! Притежанието на автомобил е проблем на притежателя,не на общината!
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз съм за бърз и удобен градски транспорт и за все повече велосипеди по улиците! Един велосипед тежи няколко килограма ,една кола тези около тон и половина! И двете превозни средства возят пътник с горе долу 100 кг. Е кое превозно средство е рентабилното и екологичното и кое трябва да има предимство в градска среда?
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кое е по важно? Градския транспорт и велосипедистите или частния паркинг на живеещите наоколо?
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Национален проблем за паркоместа и велоалеи раздухан предизборно! Ще повярвам на герб и останалите,ако покажат алтернативен план! Ако нямат,не им вярвам на загриженоста за бедните притежатели на автомобили къде да паркират и безопасноста на движение!
55
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
Драги герберокадъни: това,че се гаврим с цветът на харем гроб, не е защото сме фенове на интимният ви партньор от ПП-ДБ, а защото ни е изумително как може хърбел да с еприсмее на щърбел! А още по изумително ни е как може пред публиката да се плюете, а в кулоарите на НС да се мляскате преди поредното изнасилване на конституцията?
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До vs Ами ставаше защото ксквото е казал ББ беше най-правилното !
53
4
 
13
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Едно уточнение: не харесвам нито кмета, нито Бонев, нито пп-та и дб-та. Но гроб-рите да напомнят за "успехите" на фандъка за нейните ремонти е меко казано некоректно.
52
2
 
11
 
! Отговори
vs преди 2 седмици
В гршка сте! По времето на самоковската *** каквото селянина от Банкя кажеше, това ставаше!