Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Путин ще може да диктува условията на политическото уреждане
19 апр 2024 11:40, Елка Василева
182
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Украйна може да загуби войната срещу Русия до края на тази година, ако САЩ не ѝ предоставят повече военна помощ, предаде Франс прес.

Още по темата
Ръководителят на американското разузнаване отправи това предупреждение преди насроченото за утре гласуване в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ на пакет от 61 млрд. долара помощ за Украйна, предимно военна, след месеци на политическа безизходица.

"С тласъка, както практически, така и психологически, който военната помощ би осигурила, смятам, че украинците са напълно способни да удържат на натиска през тази година", заяви Бърнс в реч на събитие в Центъра "Джордж У. Буш".

"Без допълнителна помощ обаче ситуацията ще стане много по-страшна", каза той.

"Съществува съвсем реален риск украинците да загубят на бойното поле до края на тази година или поне (руският президент Владимир) Путин да бъде в състояние да диктува условията на политическото уреждане", добави Бърнс, без да уточнява какво има предвид под "загуба" на войната.

За да илюстрира липсата на боеприпаси в украинската армия, той също така заяви, че две бригади - подразделения с над 2000 войници - разполагат само с "15 артилерийски снаряда на ден" и общо с "42 минохвъргачки".

Тъй като помощта от Запада намалява, Украйна е изправена пред все по-голям недостиг на средства и настоява пред партньорите си да ѝ доставят необходимите оръжия и системи за противовъздушна отбрана, посочва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от Русия
Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби край Ставропол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повече от половината военна "помощ" за Украйна отива реално във ВПК на САЩ и Германия. Макарона се усети късно и се пробва и той да се намърда на софрата. На Никого не му дреме за хохлите. Едни милиарди се разпределиха на шепа фирми и хора. Затова е цялата дандания. И ако руснаците не считаха украинците за братовчеди, макар и "небратя" досеха Хохландия да е станала на лунен пейзаж. Щом бъдат доубити бандеровците и Квартал 95, войната ще приключи.
145
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без помощ още тази година а с помощ догодина . Дупката в бюджета на САЩ за 2023 беше 8,8 % и тая се очертава така . Явно Путин печели войната на изтощение срещу запада . Да видим ЕС ту колко ще издържи ??? Според мен след още някоя друга година еврото ще се сломи и после до Берлин ще е по лесно .
144
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези американски образи се чудят каква простотия да изръсят, щото да изкарат нас, европейците, виновни за загубата на Украйна. Украйна бе обречена още от самото начало, дори от факта, че САЩ тръгнаха да я насъскват. И благодарение на това Европата си отива- даже не бавно и тържествено, а стремтлаво- без население, без икономика, без политика собствена.
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма такава вероятност.
142
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
А с помощ - малко по-късно.
141
1
 
28
 
! Отговори
Украйна ВЕЧЕ загуби преди 3 седмици
Украинските фашисти загубиха тази война още на 2 май 2014 година, когато изгориха живи 50 човека в Дома на профсъюзите в Одеса. Досега никой тиран в историята на човечеството не е спечелил война срещу собствения си народ и киевския наркоман също няма да я спечели.
140
1
 
14
 
! Отговори
хммм преди 3 седмици
Тоя откри топлата вода! Добре че е той да ни информира!
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уважаемият директор на ЦРУ не е информиран добре, трябва да отиде на фронта да се увери лично и после да ни информира. Така е честно, иначе е субективно мнение от сорта - една жена ми каза и звездите ми го говорят. Дятото не разбира едно простичко нещо, ако Байдън прати помощ, но украинците въпреки това загубят, Байдън директно губи изборите. Тръмп ще го разкъса, че само се хвърлят *** на вятъра без абсолютно никакъв резултат. Затова няма как да има повече средства от САЩ към Украйна преди избо
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой не го интересува какво се случва в Украйна българите мислят за мизерните си заплати Как да изкарат месеца
137
0
 
13
 
! Отговори
ШОП преди 3 седмици
Оти ги ручахме жабетата??? Отговора на този въпрос е жизнено важен! Отговора ще отвори очите на хората! Отговора ще ни извади от НАТО! Отговаряйте.....
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ситуацията е страшна сега.
135
0
 
23
 
! Отговори
СС преди 3 седмици
До От Холивуд. Ооо тепърва ХАмериканците ще направят много филми за войната в Украйна. Сигурно ще има украински Рамбо, който сваля руски дронове с нож и смели американски нинджи на тайна мисия в Укр, които спасяват света от лошите руснаци.
134
1
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 3 седмици
да де, ама тоа на снимката е угрижен, защото много добре знае, че дори и с помощ Украйна не че ще може да загуби войната още тази година, ами със сигурност ще си стане точно така...т.е., укронациститите са пътници...повечето от тях - за посещение до Бандера. Колкото до помощта - тя вече си изгра ролята: колкото е най-голямата далекобойност на ракета,изстреляна от укровермахта, умножава се по 2 и това е санитарната зона. Толкоз. Ако не щат - оправацията си продължава, докато почнат да щат. Това е
133
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако е сигурно (а то е сигурно още отначалото, но някои хора нямаха достатъчно аналитични способности, за да го проумеят), че Украйна ще изгуби, тогава е най-добре това да се случи още сега. Защо ли? Ами защото ще умрат по-малко хора. Да, вярно, че ако войната продължи още известно време разни други хора ще направят повече пари, но ако ви пука за живота на хората на фронта би трябвало да защитавате тях, а не тези с многото пари. И не, не съм русофил, а най-обикновен реалист.
132
2
 
24
 
! Отговори
Shark преди 3 седмици
Краварските боклУУcи имат интерес тази война да продължи, за да продават оръжия. Не ги интересува, че загиват хора и една държава бива унищожена. Така унищожиха Сирия, така ще стане и с Украйна.
131
1
 
13
 
! Отговори
От Холивуд преди 3 седмици
Не могат да приключат филма без Хепи Енд!Но филма остана без актйори, статисти и финанси и ще приключи сам ..и без хепи енд!
130
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още един старец като Байдън
129
1
 
15
 
! Отговори
Тя е изгубила преди 3 седмици
само от Холивуд още не искат да го възприемат!
128
1
 
16
 
! Отговори
Протакването преди 3 седмици
На тази война е зле за всички народи- украинския, американския, руския и европейските народи!Само малцина политици в САЩ, Украйна и ЕС искат войната да продължи защото имат финансова облага или пр осто не могат да признаят победата на Русия и грешката си!!
127
0
 
8
 
! Отговори
заблеяло ми агънце преди 3 седмици
Нали щяхта да "помагате" до самия край? Е! Помагайте!