Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Путин ще може да диктува условията на политическото уреждане
19 апр 2024 11:40, Елка Василева
182
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Украйна може да загуби войната срещу Русия до края на тази година, ако САЩ не ѝ предоставят повече военна помощ, предаде Франс прес.

Още по темата
Ръководителят на американското разузнаване отправи това предупреждение преди насроченото за утре гласуване в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ на пакет от 61 млрд. долара помощ за Украйна, предимно военна, след месеци на политическа безизходица.

"С тласъка, както практически, така и психологически, който военната помощ би осигурила, смятам, че украинците са напълно способни да удържат на натиска през тази година", заяви Бърнс в реч на събитие в Центъра "Джордж У. Буш".

"Без допълнителна помощ обаче ситуацията ще стане много по-страшна", каза той.

"Съществува съвсем реален риск украинците да загубят на бойното поле до края на тази година или поне (руският президент Владимир) Путин да бъде в състояние да диктува условията на политическото уреждане", добави Бърнс, без да уточнява какво има предвид под "загуба" на войната.

За да илюстрира липсата на боеприпаси в украинската армия, той също така заяви, че две бригади - подразделения с над 2000 войници - разполагат само с "15 артилерийски снаряда на ден" и общо с "42 минохвъргачки".

Тъй като помощта от Запада намалява, Украйна е изправена пред все по-голям недостиг на средства и настоява пред партньорите си да ѝ доставят необходимите оръжия и системи за противовъздушна отбрана, посочва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от Русия
Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби край Ставропол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
11
 
! Отговори
толко милярди - преди 3 седмици
а от другата страна "бедняшката" Русия направо ги разкътава натОвците!
125
2
 
16
 
! Отговори
Защо да преди 3 седмици
Протакваме неизбежното?! Украйна ще загуби и по добре по бълзо!
124
1
 
9
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Наистина, каква е толкова разликата дали Украйна ще загуби войната тази година, догодина или след две години? Освен в бройката загубени и почернени животи? Или животите нямат значение, важни са само парите на нюйоркски еврей? Дори така да е, тези пари, които Блекрок, Вингард, Монсанто и другите наринаха в Украйна, са безвъзвратно загубени. Трябва да се примирят.
123
1
 
13
 
! Отговори
Какво следва преди 3 седмици
Без помощ Украйна може да загуби войната още през тази година, а с помощ - през следващата. Кое е по-добре за украинският народ?
122
1
 
21
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 3 седмици
Тази агония за Украйна и ЕС? И след 100 години и 100000000000000000 милиарда Украйна пак няма да спечели!!
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква работа има ЦРУ в СССР?
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Споко, сега конгреса на САЩ ще отпусне печейске милиарда, ще стигнат да удържат няколко месецаца и да смелят няколко стотин хиляди на фронта.
119
19
 
0
 
! Отговори
и ще ни нападне преди 3 седмици
Всички казаха, че като приключи с Украйна, агресорът Путин няма да спре ще нападна страна от НАТО! Ужас! УЖАС! УЖАС УЖАС! Затова сега най-важното е да се готвим за война и да покрепяме Украйна с пари и орижия на всяка цена каквото и да ни струва това.
118
2
 
11
 
! Отговори
ОТ КАРТАТА преди 3 седмици
РУСКИТЕ ВОЙСКИ ОТНОВО СА НАПРЕДНАЛИ, ТОЗИ ПЪТ ПО ПОСОКА НА ОЧЕРЕТИНЕ > СЕВЕРО-ЗАПАДНО ОТ АВДЕЕВКА
117
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма никакво значение тук. Русия може да приключи с Украйна за 2 дни. Залогът е друг. Декември 2021г Путин направи предложение, нарекоха го ултиматум - момчета, реалностите се промениха, айде сега ако обичате, изтеглете се малко, и да живеем мирно. Тогава му се изсмяха, а сега пищят. Русия ще постигне целите си от декември 2021, и не забравяйте, че има такава традиция при Путин: второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.
116
2
 
13
 
! Отговори
УКРИ ПИТАЙТЕ преди 3 седмици
ПУТИН КАКВИ СА УСЛОВИЯТА > КОЛКОТО ПО-РАНО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
115
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без помощ до края на годината. А с помощ кога? в началото или в средата на следващата?По така направеното изявление е разбирам, че въпросът е не дали, а кога? И струва ли си да се наливат пари за да се отлага неизбежното? Ако се гледа интереса на американските граждани няма смисъл, ако се гледа на военнопрромишления комплекс и техните лобита си е добре да повоюват още малко. пари се въртят.
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дайте, да дадем, а? Ами с Тагарев и Бойко ще сте идеалните тримата от запаса. 16-17% въглерод съдържате и доста азот, така че където и да ви копнат ще дадете живот на някое друго растение. Може и боб да насядат, а руснаците ще ви посолят малко c V2O5 или други ванадати, за да активират азотфиксиращите бактерии в почвата.
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинците загинаха на фронта , останаха жителите на Русия , войната може вече да се обърне към Запада ...
112
3
 
22
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 седмици
ЗАВЛАДЯНАТО ОТ ЦИОНИСТИ ЦРУ -ПЛАТИ И ОРГАНИЗИРА МАЙДАНА И ВОЙНАТА В УКРАЙНА !!!!!! "ДЕСЕН СЕКТОР " ИМ ГО ИЗБИХА И ПЛЕНИХА В АЗОВСТАЛ !!! ПОЛКОВЕТЕ "АЗОВ" И " АРАЛ " СА УНИЩОЖЕНИ !!! ЩЕ СИ ВЪРНАТ ОДЕСА И ХАРКОВ В РФ !!!!! НАПЕЧАТАНИЯТ ДОЛАР ЩЕ "ИЗГЪРМИ " И КРАЙ С ИЗРАЕЛ !!!
111
1
 
26
 
! Отговори
емо преди 4 седмици
а с военна помощ ще загуби войната, но догодина
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"САЩ и ЕС губят България заради олигарха Бойко Борисов, който крои интриги около себе си и своите руски господари. Манфред Вебер спри го!!!"Гюнгер Фелингер.
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото по-бързо загубят, толкова по-малко жертви, но и по-малко милиарди за американския ВПК.
108
3
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
А дано Русия смачка режима в Киев и натовците там. Искам незабавен удар по французите в Харков.
107
1
 
16
 
! Отговори
Асан преди 4 седмици
Аз и без ЦРУ го знам това :)))