Еврейската общност в САЩ ще подкрепя България

Борисов: Действията на нашето правителство се оценяват
23 авг 2010 20:10,
233
Еврейската общност в САЩ ще подкрепя България
Снимка: БГНЕС

"България има ясни позиции по въпросите, касаещи междудържавните отношения, сигурността и мира, не само в рамките на Европейския съюз, но и извън пределите на Общността.

Успяхме да се докажем като предвидими партньори, затова действията на това правителство се оценяват положително както от ЕС, така и от САЩ".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

На разговора присъстваха също вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на Организацията на евреите в България Максим Бенвенисти и директорът на Федерацията на ционистите в България Виктор Меламед.

Премиерът подчерта, че страната ни има отлични отношения с Израел и с еврейската общност и нейните организации, както у нас, така и по света.

От своя страна Дейвид Харис заяви, че еврейската общност в САЩ има възможност и ще подкрепя България изцяло и във всяко едно отношение за пълното възстановяване на положителния имидж на страната ни.

По време на срещата беше обсъдено развитието на отношенията между България и Израел в сферата на науката, технологиите, земеделието и сигурността.

Председателят на ОЕБ „Шалом” Максим Бенвенисти изрази своята благодарност за помощта на правителството при реализирането на различните проекти на общността в страната ни.

„Никога не сме имали по-тесен контакт с първите хора на изпълнителната власт, както в момента”, подчерта  Бенвенисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
3
 
! Отговори
za 154 преди 13 години
Tezi tuk sa divi seliani, edinstvenoto koeto iskat da nau4at kak e da praviat vodka ot taburetka , kato onezi alkoholici v rusia:))
162
3
 
3
 
! Отговори
za 162 преди 13 години
Nick-a ti otiva mnogo.........
161
8
 
5
 
! Отговори
Моше преди 13 години
Вече почвам да мисля, че ББ е съкратено от Бойко Бехар. Много наше момче е той
160
6
 
21
 
! Отговори
Буров преди 13 години
Евреин не дава, а само взема.
159
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за 154Ей, ***!Ще ти дам мюсюлмански проблем!Палестинците ли са окупирали Израел?Май е обратното!Вие искате да завладеете света и затова се стремите да насаждате омраза между християните и мюсюлманите!Вие сте терористите, който събориха двете кули, вие поставяте бомби и обвинявате арабите! Ама каквото и да правите Исус ще се върне и Сатаната ще бъде победен!Амин!!!
158
8
 
4
 
! Отговори
158 Любомирчо преди 13 години
Не говори моля те на едро - най-мразени били евреите. НЯКОИ евреи, искаш да кажеш. А какво ще кажеш за НЯКОИ БЪЛГАРИ, дето и сами себе си намразиха та се пукат по всички шевове. Времената стават други, първите последни, последните първи,, агнето ляга до лъва... Лъв, ЛЕВСКИ, три лъва, български лев. Такива ми ти работи.
157
7
 
7
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
до Любомир,Това е сложен въпрос, аз доста съм мислил по него. И отговора не мога да го стисна в това малко постче.Едно мога да ти кажа - аз не утвърждавам, че еврейте са ангели небесни....Има мръсни *** колкото си щеш. Но има и много свестни и умни ... както навсякъде.Сътрудничество с Израел не означава дай сега да се побратимяваме,нека всеки да си пази ревностно интересите... но без ирационална омраза...
156
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болшевицката революция е правена именно по протоколите (на Сионските мъдреци).Хитлер е убивал евреите именно както Талмуда повелява (холокост означава - жертва богу (дявола)).Индиянците в Америка също са изпитали на гърба си Талмуда (евреите имат голям принос в избиването им).
155
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"България има ясни позиции по въпросите, касаещи междудържавните отношения, сигурността и мира, не само в рамките на Европейския съюз, но и извън пределите на Общността."Евреите сипят похвали, защото имат интерес, иначе ни презират наравно с всички християни - за евреина има само хора(евреи) и животни(гои) - всички останали.
154
2
 
11
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Феликс ще ми се да ти вярвам ама цялата история на човечеството те опровергава. Искам едно нещо да попитам защо еврите са най мразени от всички народи по света.Дали е случайно
153
6
 
7
 
! Отговори
До Феликс преди 13 години
Разбира се, че може да има изгода от сътрудничество, но до момента само измамници, като Чорни, ГАД Зееви и тн., от евреийски произход са се подвизавали в родината ни. Явно тези които могат да помогнат не се интересуват, а само измамници и престъпници.
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шалом, ГОЙ ,ние се върнахме за да ви покажем демокрация и да приложим на практика съветите на Сионските мъдреци.За повече информация ,справки в ивицата Газа и Голанските хълмове.
151
4
 
11
 
! Отговори
Ачо преди 13 години
Тиквю и Цеца винетката, ще си броят крадените от българския народ милиарди, а ние обикновенните хора ще мизерестваме. ОСТАВКА НА ТЪПАТА ТИКВА.
150
21
 
7
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
до Иван:Вместо да пръскаш отрова си помисли ако си патриот - каква изгода може да получи България от сътрудничество с Израел.Според мен напълно осезаема:1. Израелският опит да се исползва за решаване на *** и мюсюлманския проблем.2. Внедряване на модерни технологий.3. Испозване на дипломатически коридори за добиване на различни отстъпки от САЩ.4. Исползуване на израелски бизнес модели за стимулиране на економиката.5. Туризъм от Израел.
149
3
 
9
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Това за мен е капакът на всичко никога повече ГЕРБ. Държавата в момента се продава на на "елфите".Никое правителство до сега не е било толкова нагло. По добре хляб и вода от колкото приятели с тези. Американският Еврейски Конгрес е една от най гнусните организации в света. Виновна за милиони убити......
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маймуняк, ВЪН от България, ходи да лижеш еврейските и американските ***!!!
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая ***, злобна ***, що не вземе да се гръмне. Простотията при тиквата, край няма!
146
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти луд ли си?Тия същите на снимката са си направили Холокоста за да си направят държава!Просто са избили обикновените еврей, защото при тях който е беден той не е нужен!
145
4
 
24
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Еврайската общонст в САЩ ще ни подрепи в геноцида, който се провежда над българският народ и в изкупуването на чудесната ни родина от израелците.В случай че нямаме нагледен пример - просто вижте какво става с палестинците в собствената им земя.Истински холокост!Държавен израелски тероризъм, подкрепян от САЩ.Шайка международни терористи ни подрепят, чувствайте се поласкани!
144
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 1989 г. очаквам България да потърси по-тесни връзки с Израел, защото евреите са водещите икономисти в Европа и Америка, а България е единствената страна, която защити евреите и ги спаси от нацистките лагери, но за съжаление не привлякохме сериозни еврейски инвеститори, а измамни фирми. Дано наистина Б.Б. успее да осребри доброто отношение на евреите от старото поколение, които помнят историята и са склонни да направят сериозни инвестиции в България.